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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSCRAMIN, S.; DENTZIEN, A. F. M.; MELO, I. S. de. Indução da enzima pirocatecase por Acinetobacter baumanii envolvida na biodegradação do herbicida Diuron. Pesticidas: Revista de Ecotoxicologia e Meio Ambiente, Curitiba, v. 13, p. 123-128, jan./dez. 2003.

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2.Imagem marcado/desmarcadoTORRE-NETO, A.; GHINI, R.; DENTZIEN, A. F. M.; NECHET, K. de L. Rede de sensores sem fio para estudo dos impactos das mudanças climáticas no cafeeiro. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP. Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 353-356. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSCRAMIN, S.; DENTZIEN, A. F. M.; ROSSO, C. R. S. de; DURAN, N.; MELO, I. S. de. Enzimas intra e extracelulares relacionadas com a degradação do herbicida diuron detectadas em rizobactérias. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 19., 1997, Rio de Janeiro. Resumos. Rio de Janeiro: SBM, 1997. ref.MI-091 p.191

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4.Imagem marcado/desmarcadoMELO, I. S. de; SILVA, C. M. M. S.; FAY, E. F.; MONTEIRO, R. P. T.; DENTZIEN, A. F. M. Degradation of atrazine by filamentous fungi. In: INTERNATIONAL MYCOLOGICAL CONGRESS, 6., 1998, Jerusalem. Abstracts. Jerusalem: [s.n.], 1998. p.105

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5.Imagem marcado/desmarcadoSCRAMIN, S.; ROQUE, M. R. A.; DENTZIEN, A. F. M.; ROSSO, C. R. S. de; MELO, I. S. de. Presence of intra and extracellular enzymes in strains of Acinetobacter spp, produced in different inducers. In: LATIN AMERICAN BIODEGRADATION & BIODETERIORATION SYMPOSIUM, 3., 1998, Florianopolis. Resumos. Florianopolis: UFSC, 1998. p.16

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6.Imagem marcado/desmarcadoAPATI, G. P.; JORGE, H. D. P.; MORAES, R. O.; MORAES, I. O.; DENTZIEN, A. F. M. Produção de Trichoderma stromaticumem meio sólido. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE FERMENTAÇÕES, 14., Florianópolis, 2003. Anais... Florianópolis: Universidade Federal de Santa Catarina, Centro Tecnológico, Depto. de Eng. Química e Eng. Alimentos, 2003.

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7.Imagem marcado/desmarcadoGHINI, R.; TORRE NETO, A.; DENTZIEN, A. F. M.; BETTIOL, W.; PATRICIO, F. R. A.; GUERREIRO FILHO, O.; THOMAZIELLO, R. A.; BRAGHINI, M. T.; FAZUOLI, L. C. Brazilian coffee free-air carbon dioxide enrichment (face) facility: predicting the impact of climate change. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. [Programme & abstracts...] Costa Rica: Association for Science and Information on Coffee, 2012. p. 918-921.

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8.Imagem marcado/desmarcadoGHINI, R.; TORRE NETO, A.; DENTZIEN, A. F. M.; BETTIOL, W.; PATRICIO, F. R. A.; GUERREIRO FILHO, O.; THOMAZIELLO, R. A.; BRAGHINI, M. T.; FAZUOLI, L. C. Brazilian coffee free-air carbon dioxide enrichment (face) facility: predicting the impact of climate change. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. [Programme & Abstracts...] Costa Rica: Association for Science and Information on Coffee - ASIC, 2012. Ref. PA 152. p. 276.

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9.Imagem marcado/desmarcadoGHINI, R.; TORRE-NETO, A.; DENTZIEN, A. F. M.; GUERREIRO FILHO, O.; IOST, R.; PATRICIO, F. R. A.; PRADO, J. S. M.; THOMAZIELLO, R. A.; BETTIOL, W.; DaMATTA, F. M. Coffee growth, pest and yield responses to free-air CO2 enrichment. Climatic Change, Dordrecht, v. 132, n. 2, p. 307-320, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Ambiente.

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10.Imagem marcado/desmarcadoHERMANN, S. R.; HERNANDEZ, F.; RIVALDI, J. D.; SILVEIRA, G. G.; SILVA, D.; SOARES, L. H. B.; DEL BIANCHI, V. L.; KRIEGER, N.; MORAES, R. O.; DENTZIEN, A. F. M. Produção de pectina liase e amilase por fermentação no estado sólido em substrato à base de bagaço de laranja e farelo de arroz. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE FERMENTAÇÕES, 14., Florianópolis, 2003. Anais... Florianópolis: Universidade Federal de Santa Catarina, Centro Tecnológico, Depto. de Eng. Química e Eng. Alimentos, 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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11.Imagem marcado/desmarcadoTORRE-NETO, A.; BERTUCCI NETO, V.; FERRAZ, L. F. de M.; SILVA, D. D. D. da; CORREA, R. R. M.; MORI, R. I.; PALHARES, R. G.; DENTZIEN, A. F. M.; GHINI, R. Wireless sensor network for implementation of FACE experiment to study the impacts of climate changes in agriculture. In: IBERO-AMERICAN CONGRESS ON SENSORS - IBERSENSOR, 7., 2010, Lisbon. Proceedings... [S. l.: s. n.], 2010. 1CD-ROM. não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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12.Imagem marcado/desmarcadoTORRE NETO, A.; BERTUCCI NETO, V.; FERRAZ, L. F. de M.; SILVA, D. M. D. D. da; CORRÊA, R. R. M.; MORI, R. I.; PALHARES, R. G.; DENTZIEN, A. F. M.; GHINI, R. Wireless sensor network for implementation of FACE experiment to study the impacts of climate changes in agriculture. In: IBERO-AMERICAN CONGRESS ON SENSORS, 7., 2010, Lisboa. {Proceedings...]. Lisboa: High Engineering Institute of Lisbon, 2010. Ref. 028. 5 p.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  21/09/1998
Data da última atualização:  07/05/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MELO, I. S. de; SILVA, C. M. M. S.; FAY, E. F.; MONTEIRO, R. P. T.; DENTZIEN, A. F. M.
Afiliação:  ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; CELIA M. M. SILVA, EMBRAPA - CNPMA; ELISABETH FRANCISCONI FAY, CNPMA; REGINA, R. P. MONTEIRO; ANAMARIA FERREIRA MAYER DENTZIEN, CNPMA.
Título:  Degradation of atrazine by filamentous fungi.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL MYCOLOGICAL CONGRESS, 6., 1998, Jerusalem. Abstracts. Jerusalem: [s.n.], 1998.
Páginas:  p.105
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Atrazine is one of the most widely used herbicide in the world, and is considered to be relatively recalcitrant in subsurface saturated and insaturated zones. Once a soil has been contaminated with s-trazine herbicides, the major pathways of dissipation include the biodegradation. Microorganisms have a finite capacity to recycle synthetic organic molecules, and the classical approach to the demonstration of biodegradability has been the enrichment culture method, with the test substrate serving as substrate. Two types of soil (natural forest and a soil with previous history of application of atrazine) were supplemented with atrazine (70,350 and 700 ug/ml-1) and incubated at 28oC for 21 days. A total of 33 fungi were isolated in culture medium containing atrazine. These strains were grown in liquid medium supplemented with atrazine in order to evaluate the capacity of degradation. These strains belonging to the genus Penicillium, Eupenicillium, Dematiacium and Trichoderma grew faster, producing greater amount of biomass using atrazine as substrate. The quantitative determination of the residues was carried out by GC after the extraction and purification of the samples with ethyl acetate. All fungal strains degraded atrazine. P. crustacium degraded more than 90% of atrazine and it grows in high concentration (3.000 ppm) of the herbicide. Also, one fungal strain produced high activity of intracellular and extracellular enzymes when atrazine was added.
Palavras-Chave:  Filamentous fung.
Thesaurus NAL:  atrazine; degradation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197056/1/1998RA-Melo-Degradation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA3541 - 1UPCRA - DD1998.00009
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